Huib van Olden nieuwe directeur-bestuurder Kasteel Amerongen

Per 1 juni 2023 treedt Huib van Olden (59) aan als directeur-bestuurder van Kasteel Amerongen. Hij volgt hiermee Herman Sietsma op, die deze taak neerlegt in verband met zijn wens om zijn werkzaamheden af te bouwen. Huib van Olden was vanaf 2010 wethouder van de gemeente ‘s-Hertogenbosch namens het CDA. Voordien was hij werkzaam als advocaat. 

Hij heeft kennis van de erfgoedsector onder andere vanwege zijn portefeuille cultuur, erfgoed en vastgoed in ‘s-Hertogenbosch en ook vanwege zijn bestuurslidmaatschap van Kasteel Renswoude. Hij is een bestuurder pur sang en gewend om met een veelheid van vraagstukken (management, cultuur en cultuurhistorie, monumentaal onderhoud) om te gaan.

Job Moolenburgh, voorzitter van de Raad van Toezicht van Kasteel Amerongen: “de directeur-bestuurder van een kasteelmuseum moet een deskundige duizendpoot zijn. Wij zijn blij in Huib van Olden zo’n nieuwe directeur te hebben getroffen. Herman Sietsma is ruim tien jaar (sinds 1 april 2013) directeur-bestuurder van Kasteel Amerongen geweest. Sietsma heeft een grote bijdrage geleverd aan het behoud van de Stichting Kasteel Amerongen (SKA) in financieel moeilijke jaren en hij was zeer belangrijk voor het versterken van de positie van Kasteel Amerongen als cultureel erfgoed in Nederland. De Raad van Toezicht is hem daarvoor zeer erkentelijk.”

Van Olden zegt “enorm blij” te zijn met deze functie: “De geschiedenis van Kasteel Amerongen is me bekend, maar fascineert steeds weer. Amerongen heeft een grote plaats in de geschiedenis van Nederland en van de provincie Utrecht. Op de solide basis die er ligt wil ik met het team graag verder werken aan de toekomst van dit prachtige erfgoed, zowel door behoud en beheer als door openstelling en exposities”.