Restaurants & Trouwen

eten en drinken of TROUWEN bij het kasteel

Op het terrein van Kasteel Amerongen zijn diverse mogelijkheden om te genieten van een lunch, diner, borrel, feest of bruiloft. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt en wat de mogelijkheden zijn?

Annebetje's theeschenkerij

Bij Kasteelwinkel Annebetje in de Oranjerie vind je een kleinschalige theeschenkerij. Onze vrijwilligers staan hier klaar met Peeze biologische koffie en Communitea Colombo thee. Het grootste gedeelte van onze producten is biologisch en deels lokaal ingekocht. De koffie is duurzaam en de thee is een beleving voor elke theeliefhebber. Strijk neer op het terras met uitzicht op de rozentuin. Of geniet van de Frambozenlimonade van Gravin Elisabeth. Die schonk zij vroeger voor Keizer Wilhelm II toen hij op het kasteel logeerde tijdens zijn ballingschap.

https://www.traditionrolex.com/23

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

Restobar Liz

Onze eigentijdse restobar is gevestigd in de voormalige stallen van Kasteel Amerongen. Bij Restobar Liz gaan regionaal, gezond, smaakvol en duurzaam hand in hand met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. Het restaurant heeft een prachtig terras met uitzicht op Kasteel Amerongen en het statige voorplein.

Trouwen bij Kasteel Amerongen

De bijgebouwen van Kasteel Amerongen (het Poortgebouw en het Koetshuis) zijn perfect als locatie voor huwelijken, privéfeesten, congressen en bedrijfsevenementen. Swijnenburg meet&celebrate organiseert en verzorgt deze hoogwaardige, volledig verzorgde ontvangsten. De locaties zijn variërend in grootte en bieden ruimte aan groepen van 4 tot 250 personen. Wil je tijdens je bruiloft een rondleiding door het kasteel, of het kasteel van binnen aan je gasten laten zien? Neem dan contact met ons op.

Bruidsfotografie

Hiervoor kun je een moment reserveren via Swijnenburg. De kosten voor een bruidsreportage zijn vanaf € 350,- Voor meer informatie kun je contact opnemen met Swijnenburg via 0343 20 60 01  

Restaurants in Amerongen

In en rondom Amerongen vind je diverse locaties waar je uitgebreid kunt borrelen, lunchen of dineren. Midden in het bos op de Amerongse berg, in het hart van het dorp Amerongen of net aan de andere kant van het water midden in de Betuwe?  We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet:

Buitenlust

Zoek je een gezellig restaurant in Amerongen om een hapje te eten? Je bent van harte welkom bij Buitenlust, een echt dorpshotel met restaurant in het hart van Amerongen. Lunchen, dineren en borrelen doe je bij hen in huiskamerstijl in een prachtige, groene omgeving. Lees meer

Mas Montagne

Midden in het bos op de Amerongse berg vind je deze gastvrije buitenplaats. Hier wordt zoveel mogelijk met biologische producten uit de regio gewerkt, waarbij de keuken de seizoenen volgt. Van huisgemaakte taarten of een lekkere lunch tot een goedgevulde borrelplank. Lees meer

Lorijn eten en drinken

Gevestigd in de monumentale Portierswoning op Landgoed Zuylestein, waar je aan de bosrand, op het terras, de binnenplaats of binnen kunt genieten van lunch, borrel of diner. Lees meer

De Rode Leeuw

Bij deze eeuwenoude herberg die vroeger bij het kasteel hoorde kun je van woensdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur dineren. De menukaart getuigt van vakmanschap en plezier. Ongedwongen gastvrij, het seizoen volgend en een tikje eigenwijs.  Lees meer

Heerlijkheid Eck en Wiel

Een schitterend landgoed gelegen aan de rand van het pittoreske dorp Eck en Wiel, midden in de Betuwe. Gedurende het seizoen van april tot en met september organiseren ze regelmatig speciale Thema-avonden of kunnen op afspraak “Diner à la carte” avonden voor groepen worden georganiseerd. Lees meer

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Hoe was het om te wonen op Kasteel Amerongen?

Leven op HET landgoed

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel. Er staan gidsen in de zalen die je verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat er plek is.