Kasteelwinkel Annebetje

KOFFIE met lekkers en Kasteelcadeautjes

Kasteelwinkel Annebetje vind je direct aan je rechterhand bij het entreehek. Annebetje is vernoemd naar Anna Elisabeth Christina van Tuyll van Serooskerken, één van de sterke vrouwen van Kasteel Amerongen. Je kunt hier een heerlijke kop koffie of thee met lokaal lekkers drinken op het terras of een lekker ijsje eten. 

Annebetje is vrij toegankelijk, dus ook zonder entreekaart kun je terecht in de winkel of op het terras aan de rozentuin.

  • De theeschenkerij is geopend van donderdag tot en met zondag 10.30 tot 15.30 uur.
  • De kasteelwinkel is geopend van donderdag tot en met zondag 10.30 tot 16.00 uur.

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Souvenirs, eigen producten en locale specialiteiten

Stap even binnen na een bezoekje aan de tuin of het kasteel of kom langs voor een lief cadeautje of een leuk souvenir van het kasteel. In de kasteelwinkel is het heerlijk om rond te neuzen. Naast cadeaus en souvenirs zijn er ook boeken te koop over de geschiedenis van Kasteel Amerongen en haar bewoners door de eeuwen heen. Honing uit onze bijenstal, geurige zeepjes, prachtige sjaals, bijzondere ansichtkaarten, jam, woondecoratie en leuke kindercadeautjes. Ook voor boeken, tijdschriften en notitieboekjes kun je in de kasteelwinkel terecht. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe bijzondere items. Ook zijn er CD’s te koop van concerten op het authentieke Bätzorgel van het Kasteel.

Je bent van harte welkom in Kasteelwinkel Annebetje!

Theeschenkerij

Bij Kasteelwinkel Annebetje vind je een kleinschalige theeschenkerij. Onze vrijwilligers staan hier voor je klaar met Peeze biologische koffie en Communitea Colombo thee. Het grootste gedeelte van onze producten is biologisch en deels lokaal ingekocht. De koffie is duurzaam en de thee is een beleving voor elke theeliefhebber. Geniet van onze producten op het terras met uitzicht op de rozentuin.

Heerlijke ijsjes van Merel's IJs

In de zomer is er ook eerlijk ijs met pure smaken van Merel’s IJs te koop. Het boerenijs wordt bereid met echte boerenmelk en vers fruit uit de Kromme Rijnstreek. De melk komt van koeien uit Werkhoven en het fruit wordt verzameld bij verschillende fruittelers uit de omgeving. Bij Annebetje zijn onder andere de volgende smaken te verkrijgen: koninklijke kersen, adelijke aardbei, chique citroen, chocolade parade en vanille verwennerij. Daarnaast zijn ook waterijsjes toegevoegd aan het assortiment: watermeloen-munt en peer-sinaasappel.

Afhankelijk van het seizoen kun je ook groenten en fruit uit de eigen biologische moestuin kopen. Het verkooppunt vind je in het prieeltje, dichtbij het kasteel, tussen de twee houten bruggen in.

VVV Informatiepunt

In Kasteelwinkel Annebetje bevindt zich het VVV-informatiepunt van Amerongen en omstreken. Hier kun je onder andere wandel- en fietskaarten en wetenswaardigheden over Amerongen en omgeving vinden.

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Rondleiding langs vele trappen achter- en voor de schermen

Het Binnenleven

Van donderdag tot en met zaterdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zondagen ga je niet naar de zolder maar wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel, voor kinderen is er een speurtocht. Er staan gidsen in de zalen die je winterse verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat je mee kunt.