Toegankelijkheid

Bekijk hier alle mogelijkheden

Helaas is het Kasteel niet toegankelijk voor mensen met een beperking in verband met steile trappen en smalle deuren. De tuinen zijn toegankelijk met een rolstoel en rollator. De tuinen hebben fijne grindpaden en enkele trappen.

Restaurant Bentinck wordt bereikt via een grindpad; assistentie hier en daar is aan te raden.

Bij Kasteelwinkel Annebetje kun je een tuinkaartje kopen waarbij je een tuinfolder ontvangt met informatie inclusief plattegrond zodat je op eigen gelegenheid de tuin kunt bezoeken.

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

Geleide en hulphonden welkom

Alleen officieel gecertificeerde hulphonden mogen het terrein op, mits ze goed als zodanig herkenbaar zijn. 

Huisdieren zijn niet toegestaan op het kasteelterrein.

Fietsen

Fietsen zijn niet toegestaan op het kasteelterrein. Op het Margaretha Turnorplein is een speciale fietsenstalling met 2 laadpalen vóór het terrein van Kasteel Amerongen. Fietsen kunnen buiten het kasteelterrein worden gestald aan de daarvoor bestemde hekjes achter de laadpalen.

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Hoe was het om te wonen op Kasteel Amerongen?

Leven op HET landgoed

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel. Er staan gidsen in de zalen die je verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat er plek is.