Vrijwilligers

Word Vrijwilliger

Kasteel Amerongen kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn actief in diverse werkgroepen.

We ontvangen ieder jaar veel bezoekers. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn er dagelijks vrijwilligers druk bezig op allerlei fronten. Er zijn ongeveer tweehonderd vrijwilligers actief op en om het kasteel en wij kunnen niet zonder hun inzet.

Zij geven met veel plezier rondleidingen, ze ontvangen gasten, werken in de tuin, staan in de kasteelwinkel, verrichten diverse onderhoudswerkzaamheden of ze zijn werkzaam als Engel om het textiel te conserveren.

De werkgroepen bestaan uit dagmanagers, klusteammedewerkers, medewerkers kasteelwinkel Annebetje/ theeschenkerij, siertuin- en parkbosmedewerkers, moestuinmedewerkers, zaalgidsen/rondleiders, marketing- en communicatiemedewerkers, textielengelen, bloementeam, educatiegroep en podiumkunstenmedewerkers.

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

We zijn altijd op zoek!

Kasteel Amerongen is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het vrijwilligersteam te komen versterken. Als je bij Kasteel Amerongen vrijwilliger bent, werk je in een enthousiast team en heb je te maken met verschillende mensen. Er wordt niet alleen hard gewerkt maar het is ook gewoon gezellig! Bovendien draag je met de werkzaamheden bij aan de instandhouding van belangrijk erfgoed in Nederland. Elk jaar zijn er seizoensborrels om de vrijwilligers te bedanken. Bovendien ontvang je als vrijwilliger twintig procent korting in kasteelwinkel Annebetje.

Werkgroepen
Honorering

De honorering is de meerwaarde die je geeft door het werken voor en bij Kasteel Amerongen. Al onze vrijwilligers zijn deel van het kasteel, het heden en de historie. Er geldt een verzekering voor vrijwilligers.

OPEN SOLLICITATIE

Je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar vrijwilligers@kasteelamerongen.nl of door het onderstaande aanmeldformulier in te vullen.