Nieuws

Nieuws

EUREKA! | Open call makers

FAAM, Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), Kasteel Amerongen en het Waterliniemuseum presenteren: EUREKA! Een interdisciplinaire expositie waarin kunst en wetenschap samenkomen en elkaar versterken. Heb jij zin om samen de verhalen over de boeiende locaties op te halen, te delen en te verbeelden?

Lees verder »
Loosdrechts porselein bij Kasteel Amerongen
Nieuws

Kasteel Amerongen ontvangt zeldzaam 111-delig servies van Loosdrechts porselein (circa 1780)

Kasteel Amerongen heeft een omvangrijk 18e -eeuws servies verkregen, dat is vervaardigd in de porseleinfabriek van Oud-Loosdrecht (1774-1782). Het betreft een schenking uit particulier bezit. Het servies bestaat uit onder meer 45 platte en 23 diepe borden, schalen en schotels (waarvan de grootste met een diameter van 45 cm), een mand, terrines en 8 crème potjes.

Lees verder »
Nieuws

Goet en Bloet wegens succes verlengd

Ruim 31.000 bezoekers hebben de tentoonstelling ‘Goet en Bloet: strijdvaardige familie verliest kasteel in Rampjaar 1672’ inmiddels bezocht. Wegens het grote succes heeft Kasteel Amerongen de tentoonstelling verlengd tot en met 2 juli 2023.

Lees verder »
Vleermuizentelling in de kelder van Kasteel Amerongen door de vleermuizenwerkgroep
Nieuws

De vleermuizen van Kasteel Amerongen

Sinds 1952 worden de vleermuizen in de kelder van Kasteel Amerongen elk jaar geïnspecteerd door de vleermuizenwerkgroep. In februari 2023 was het zover. De vleermuizen waren nog in winterslaap en lieten zich zo makkelijker inspecteren.

Lees verder »