Kasteelwinkel Annebetje

KOFFIE met lekkers en (Kasteel)cadeautjes

Kasteelwinkel Annebetje vind je direct aan je rechterhand bij het entreehek. Hier is ook de kassa van het kasteel en het startpunt van je spannende speurtocht door de tuinen.
Annebetje is vernoemd naar Anna Elisabeth Christina van Tuyll van Serooskerken, één van de sterke vrouwen van Kasteel Amerongen. Je kunt hier een heerlijke kop koffie of thee met lokaal lekkers drinken op het terras of een lekker ijsje eten. 

Kasteelwinkel Annebetje is vrij toegankelijk, dus ook zonder entreekaart kun je terecht in de winkel of op het terras aan de rozentuin.

  • De actuele openingstijden vind je hier 

Souvenirs, eigen producten en locale specialiteiten

Stap even binnen voor een lief cadeautje of een leuk souvenir van het kasteel. In de kasteelwinkel is het heerlijk om rond te neuzen.  Honing uit onze bijenstal, geurige zeepjes, prachtige sjaals, bijzondere ansichtkaarten, jam, woondecoratie en leuke kindercadeautjes. Heel bijzonder zijn de handgemaakte producten van onze textielvrijwilligers die steeds met ‘engelengeduld’ in kleine oplages gemaakt worden. Ook voor boeken over de kasteelgeschiedenis en de tuinen kun je in de kasteelwinkel terecht. Het aanbod wordt doorlopend aangevuld met nieuwe bijzondere items.

Afhankelijk van het seizoen kun je groenten en fruit uit onze eigen biologische moestuin kopen. Het verkooppunt vind je in het prieeltje, dichtbij het kasteel, tussen de twee houten bruggen in.

Je bent van harte welkom in Kasteelwinkel Annebetje!

Theeschenkerij

Bij Kasteelwinkel Annebetje vind je een kleinschalige theeschenkerij. Onze vrijwilligers staan hier voor je klaar met biologische fairtrade koffie en thee van Peeze. Het grootste gedeelte van onze producten is biologisch en lokaal gebakken. Geniet van ons lekkers op het terras met uitzicht op de rozentuin.

Vanaf de lente is er ook eerlijk ijs met pure smaken van Merel’s IJs te koop. Het boerenijs wordt bereid met verse melk van koeien uit Werkhoven en het fruit wordt verzameld bij verschillende fruittelers uit de omgeving. Het sorbetijs is vegan en glutenvrij. Er is natuurlijk ook waterijs verkrijgbaar.

VVV Informatiepunt

In Kasteelwinkel Annebetje bevindt zich het VVV-informatiepunt van Amerongen en omstreken.  Hier kun je onder andere wandel- en fietskaarten en wetenswaardigheden over Amerongen en omgeving vinden. Kijk hier voor meer inspiratie over activiteiten op de Heuvelrug 

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Hoe was het om te wonen op Kasteel Amerongen?

Leven op HET landgoed

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel. Er staan gidsen in de zalen die je verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat er plek is.