Pers en PR

Mediakit

Kasteel Amerongen is blij met alle publiciteit. Om je zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij een algemene mediakit opgesteld. In deze mediakit vind je rechtenvrije foto’s over het kasteel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je deze vrij mag gebruiken mits de namen van de fotografen worden vermeld.

Let op: voor het gebruik van het logo is toestemming nodig van ons Hoofd Publiekszaken, bereikbaar via w.elbers@kasteelamerongen.nl

Persberichten

Lees hier het meest recente nieuws van Kasteel Amerongen.

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

Fotograferen en filmen bij Kasteel Amerongen

Het huis en de omliggende tuinen lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige opnames voor je bruidsreportage, fotoshoots en (commerciële) producties. Wegens de kwetsbaarheid van het interieur, de openstelling voor bezoekers en evenementen, is dit alleen mogelijk op aanvraag.

Bruidsreportage
Wil je sfeervolle bruidsfoto’s maken bij Kasteel Amerongen? Voor een bruidsreportage graag contact opnemen met Swijnenburg. Een bruidsreportage maken op Kasteel Amerongen zonder reservering is niet toegestaan.

Fotoshoot of filmopname
Wil je een fotoshoot of filmopname organiseren op Kasteel Amerongen? Dat kan alleen buiten openingstijden van het kasteel. Er gelden beperkende voorwaarden vanwege de kwetsbaarheid van het interieur en de openstelling voor bezoekers, dat geen hinder mag ondervinden van de opnames. Voor opnames in het kasteel hanteren wij een tarief vanaf €2.500 per zaal (exclusief begeleidingskosten).

Opnames in de tuinen
De tuinen zijn geopend tijdens openingstijden van het kasteel. Binnen deze openingstijden kunnen op afspraak opnames gemaakt worden in de tuinen. Voor opnames in de tuinen hanteren wij een starttarief van € 250,- per uur (exclusief begeleidingskosten). Het maken van (semi-) professionele fotoreportages en film- of televisieopnames is niet toegestaan zonder schriftelijke reservering bij Stichting Kasteel Amerongen. Het maken van foto- en/of filmmateriaal door middel van een drone is niet toegestaan in verband met de veiligheid van onze bezoekers en de instandhouding van het kasteel.

Contact
Bij interesse kun je contact met ons opnemen via het contactformulier en kan er een offerte op maat gemaakt worden. De hoogte van de tarieven hangt af van de duur en complexiteit van de opname. Zonder reservering en het tonen van de bevestigingsbrief kunnen wij helaas geen toegang tot het terrein geven.

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Hoe was het om te wonen op Kasteel Amerongen?

Leven op HET landgoed

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel. Er staan gidsen in de zalen die je verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat er plek is.