Kasteelconcerten op Kasteel Amerongen

In en rondom Kasteel Amerongen vinden van mei tot en met september 2023 weer bijzondere concerten plaats. Van wereldberoemde musici, jong toptalent en kamermuziek op de eerste verdieping van het Kasteel tot jazz met onder meer Eric Vloeimans en kinderconcerten in het Zomerpaviljoen. De serie Kasteelconcerten start op 14 mei met het Storioni Trio: een van de beste pianotrio’s van Nederland. 

De komende maanden geven (inter)nationaal gerenommeerde musici concerten op de galerij van het Kasteel en in het Zomerpaviljoen. De prachtige galerij met hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek en is daarmee uitermate geschikt voor kamermuziek. Het Zomerpaviljoen is een fraaie overkapping in de kasteeltuin waar bezoekers deze zomer kunnen luisteren naar onder meer jazz en Franse chansons.

Wereldberoemde musici
In deze serie Kasteel- en Tuinconcerten verwelkomen we de wereldberoemde Nederlands-Oekraïnse pianist Anna Fedorova. Haar concert is inmiddels een traditie geworden. Ook dit keer neemt zij topmusici mee, waaronder haar partner Nicholas Schwarz en haar vader Borys Fedorov. Ook Valentina Tóth keert terug naar het kasteel. In 2022 maakte zij de overstap van klassiek pianospel naar cabaret. Dit werd een groot succes, want ze viel meteen in de prijzen. In haar voorstelling wisselt ze toneelspel, comedy, zang en pianospel moeiteloos met elkaar af.

In augustus 2011 vond voor de laatste keer het eendaagse festival Jazz at the Castle Amerongen plaats. Op 23 juli 2023 keert Jazz at the Castle terug, met de band van singer-songwriter Pepijn de Wit, trompettist Eric Vloeimans en componist, accordeonist en pianist Tuur Florizoone.

Overzicht concerten
Uiteraard staan er meer muzikale highlights op het programma. Het volledige overzicht van alle concerten is ook te zien in de agenda. De concerten worden georganiseerd door de Stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen.