Is mijn hond toegestaan op het kasteelterrein?
Helaas zijn honden niet toegestaan op het kasteelterrein. Ook niet in Restaurant Bentinck.

Mag ik met mijn fiets het kasteelterrein op?
Het is niet toegestaan om te fietsen op het kasteelterrein. Voor de poort bevindt zich een fietsenstalling. Daar kunt u uw fiets parkeren.

Moet ik altijd online entreekaarten reserveren?
Ja, behalve voor een tuinbezoek. Voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het kasteel (inclusief tuin) online te boeken. Als u alleen de tuin wil bezoeken hoeft u niet vooraf te boeken.

Moet ik altijd langs de kasteelwinkel, ook als ik een vrijkaart of andere pas heb?
Ja, u moet te allen tijde langs de kassa om uw vrijkaart of pas te laten scannen. U heeft geen toegang tot het kasteel, zonder langs geweest te zijn bij de kasteelwinkel.

Kan ik bij jullie een Museumkaart kopen?
Ja, dat kan zeker. In de kasteelwinkel Annebetje verkopen wij Museumkaarten. Uw aangeschafte Museumkaart is dan direct geldig voor uw bezoek.

Kan ik reserveren voor een reguliere rondleiding?
U kunt met maximaal 6 personen een rondleiding boeken op donderdagen en vrijdagen via onze website. https://www.kasteelamerongen.nl/plan-je-bezoek/online-kaartverkoop

Is het mogelijk om het kasteel te huren als fotografielocatie?
Vanwege onze kwetsbare collectie is het niet mogelijk om het kasteel te huren als fotografielocatie. Heeft u een zakelijk en speciaal verzoek? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze communicatie - en marketingmedewerker Suzanne Hendriks, s.hendriks@kasteelamerongen.nl

Mag ik met mijn drone boven het kasteelterrein vliegen?
Het is niet toegestaan om met de drone te vliegen / foto's te maken boven het kasteelterrein.

Mag ik foto's maken in het kasteel?
Foto's maken is toegestaan, mits zonder flits. U bent echter wel verplicht om grote tassen achter te laten in de daarvoor bestemde kluisjes.

Wat mag ik het kasteel in meenemen?
Tassen en andere losse spullen die niet veilig opgeborgen kunnen worden in uw broekzak, dienen in de kluisjes achter gelaten te worden in het Onderhuys. U kunt gratis gebruik maken van deze kluisjes. Buggy’s, kinderwagens en Maxi Cosi’s mogen niet het kasteel in en moeten achtergelaten worden in het Onderhuys. U kunt u kind tijdens Ronddwalen door het Kasteel-dagen mee nemen in een buikdrager (een rugdrager mag daarentegen niet).

Is het kasteel rolstoeltoegankelijk?
Helaas is het Huys niet toegankelijk voor mindervaliden in verband met steile trappen en smalle deuren. Rollators, kinderwagens en buggy’s kunnen ook niet mee in het kasteel. Deze kunt u achterlaten in het Onderhuys op eigen risico. De tuin en het Restaurant Bentinck zijn echter wel toegankelijk. Het vergt echter wel enige inspanning: de paden zijn namelijk ingelegd met grind.

Kan ik als passant gebruik maken van het toilet op het kasteelterrein?
Het is helaas niet mogelijk om als voorbijganger gebruik te maken van het toilet. Het toilet bevindt zich namelijk in het kasteel en toegang daartoe kan alleen met een entreeticket.

Ik wil een klacht indienen, waar kan dat?
U kunt uw klacht mailen naar info@kasteelamerongen.nl of door een brief te sturen naar ons postadres: Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen. Wij horen graag hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Waar kan ik informeren naar gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld in onze kasteelwinkel Annebetje. U kunt daar langs gaan tijdens openingstijden of bellen naar 0343-563766.