Zaterdag 14 mei 2022 t/m Zaterdag 14 mei 2022

Om alles in en rond Kasteel Amerongen in topconditie te krijgen en te houden zijn vele handen nodig. Dit wordt gedaan door een groep van ongeveer 250 vrijwilligers in twaalf werkgroepen. Zonder hulp van deze vrijwilligers zou openstelling van het kasteel veel te kostbaar zijn.

Vrijwilligers van Kasteel Amerongen werven tijdens de Grietmarkt op zaterdag 14 mei zelf nieuwe vrijwilligers. Zij hebben de ervaring en weten het beste uit te leggen wat er zo leuk is aan het vrijwilligerswerk. Tijdens de Grietmarkt hebben we een aantal marktkramen waar elke werkgroep die nieuwe vrijwilligers zoekt een vertegenwoordiger heeft. Kom gezellig langs voor een vrijblijvend gesprek zaterdag!

Vacatures
Op de website van Kasteel Amerongen staan verschillende vacatures. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op de banenmarkt leggen we bezoekers graag uit wat het inhoudt om een functie als vrijwilliger te vervullen.

We zijn op dit moment op zoek naar:

Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit voor een bezoek aan de banenmarkt op zaterdag 14 mei a.s. tussen 10:00 uur en 16:00 uur op de Grietmarkt op het recent gerestaureerde Margaretha Turnorplein bij Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen.
U kunt zich ook altijd voor een oriënterend gesprek aanmelden bij vrijwilligers@kasteel-amerongen.nl. Vermeld over welke werkgroep het gaat en de coördinator van die werkgroep neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.

Afwisselende functie
Een groot deel van de 250 vrijwilligers werkt als gids in het kasteel. Lambert Klaus uit Leersum is al meer dan 10 jaar actief bij het kasteel en is coördinator gidsen: ,,Als gids vertel je de bezoekers over de bewoners en de geschiedenis van het kasteel. Daarbij pas je je onderwerpen en vertelstijl aan op de bezoekers die je op dat moment voor je hebt, gezinnen met kinderen of een groep vriendinnen of echtparen. Dat maakt het heel afwisselend. Er zijn ongeveer zeventig gidsen, dat klinkt veel maar er zijn soms 23 gidsen per dag nodig. Iedereen krijgt een gedegen opleiding en wordt opgenomen in een kleinere dag-groep. Door de diverse exposities leer je steeds nieuwe verhalen over deze unieke plek in Utrecht en over de geschiedenis van Nederland. Dan is het soms wel eens een uitdaging om te stoppen met vertellen.”


Terug naar de agenda