Tuinconcert: ADAM Quartet

Een van de jonge, aanstormende strijkkwartetten, het Adam Quartet, ontleent zijn naam aan het Amsterdamse Conservatorium, waar ze alle vier studeerden en elkaar leerden kennen. Ze hebben inmiddels op tal van festivals gespeeld zoals het Grachtenfestival, de Strijkkwartet Biënnale, het festival van Janine Jansen in Utrecht en het Storioni Festival. Ze zijn dit jaar Artist in Residence bij de Zeister Muziekdagen. Naast het traditionele repertoire brengen ze ook met veel plezier muziekstukken uit verre landen en andere muziekstijlen.

Centraal staat op dit concert het betoverende kwartet van Maurice Ravel, waarin de klanken van verre streken zoals de gamelan weerklinken, klanken die hem als 16-jarige bedwelmden op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Daar sluiten perfect bij aan werken van componisten uit Sri Lanka, Azerbeidzjaan en de VS, spannende en opzwepende muziek met veel invloed van eigen muziekstijlen en volksmuziek.

Musici:

Margot Kolodziej, viool
Julia Kleinsma, viool
Minna Svedberg, altviool
Renée Timmer cello

Programma:

Vinthyia Perinpanathan – Flight UL 505
Ali-Zadeh – Reqs (Dance)
Maurice Ravel – strijkkwartet in F
Gabriella Smith – Carrot Revolution

Kaarten alleen online: Volw: 20 euro, Vrienden 17,50 euro, Kinderen 2,50 euro

Vragen over de kaartverkoop? mail naar: concerten@kasteelamerongen.nl

Locatie: Het concert vindt plaats onder een royale overkapping met uitzicht op de  tuin. U bent daar beschut voor felle zon en zit er droog in geval van een buitje. Bij zeer slecht weer wordt uitgeweken naar een andere locatie. Daar krijgt u dan tijdig bericht van.

Adres: Drostestraat 20, Amerongen

 

Datum

21-07-2024

Tijd

Inloop vanaf 10.30 uur
11:00 - 12:00
Tuin Kasteel Amerongen

Locatie

Tuin Kasteel Amerongen

Organisator

Vriendenkring Kasteel Amerongen
Bestel concertkaarten