Kasteel Amerongen met vlag

Nationale Museumweek

Van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 7 april vindt de negende Museumweek plaats. Tijdens de Museumweek kan iedereen komen ontdekken wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven: je kunt namelijk tijdens de Museumweek jouw persoonlijke kaart uitlenen aan je familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s of anderen. Zo kunnen zij tijdens deze week ook genieten van onbeperkt museumbezoek.

Goet en Bloet

Deel je Museumkaart een laat een ander ook genieten van de tentoonstelling Goet en Bloet. In 1672-1673 vond het Rampjaar plaats. Troepenmachten van Frankrijk en Duitsland vielen Nederland binnen en verwoesten en terroriseerden een groot deel van ons land. Kasteel Amerongen werd op 21 februari 1673 geplunderd en platgebrand door de troepen van Lodewijk XIV, koning van Frankrijk.
De expositie Goet en Bloet en de verhalen in het kasteel vertellen deze dramatische periode door de ogen van de stamslothouders van Kasteel Amerongen, de invloedrijke familie Van Reede. Hun unieke brieven en bijzondere voorwerpen uit deze tijd zijn bewaard gebleven en geven zo de persoonlijke beleving van het Rampjaar indringend weer.

Meer over de tentoonstelling lees je hier

Let op:

  • Neem altijd de fysieke kaart mee. Een kopie of foto van de kaart is niet toegestaan.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in de plaats van de kaarthouder. Je kunt als kaarthouder altijd zelf op een ander moment nog gaan.

 

Datum

01 - 07-04-2023
Verlopen!