Moestuinvrijwilligers

Historische Moestuin

De historische moestuin is een belangrijk deel van de tuinen rond het kasteel. In een gezonde bodem en met een uitgekiend vruchtwisselingschema verbouwt een enthousiaste groep vrijwilligers hier groenten in de moestuin. Schoffelen, wieden, zaaien, poten, leggen, rooien, plukken, oogsten zijn de meest voorkomende en soms intensieve werkzaamheden.

In de moestuin verbouwen we allerhande groenten. Daar komt heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld spitten, zaaien, poten en wieden, met als resultaat een fantastische oogst van mooie en lekkere producten. Die producten worden dan weer op Kasteel Amerongen verkocht. Om dat te kunnen blijven realiseren zijn we altijd op zoek naar mensen die onze passie voor de moestuin met ons delen.

Meer werkgroepen

Benieuwd naar de andere werkgroepen van Kasteel Amerongen?

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

Interesse?

Het moestuinteam zet zich in om jou als nieuwe vrijwilliger wegwijs te maken bij alle voorkomende werkzaamheden: hoe zet je een zaaibed uit, wat is voorkiemen, hoe bestrijden we bladluis, wat is het verschil tussen stokbonen en stambonen. De groente is biologisch geteeld en heerlijk van smaak. Een bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers van tuin en kasteel voor een redelijk bedrag deze groenten kunnen kopen. De inkomsten worden gebruikt voor de aanschaf van zaden. Gevoel voor de kwetsbaarheid van het historische Huis en tuinen is essentieel.

Er wordt op maandag, woensdag en soms op vrijdag gewerkt.

Wij zijn op zoek naar medewerkers moestuin die ons team willen komen versterken! Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@kasteelamerongen.nl en vermeld Moestuin als onderwerp voor een vrijblijvend introductiegesprek en maak kennis met Kasteel Amerongen.