Keizer Wilhelm II - Kasteel Amerongen

Vaderdag op het Kasteel

Kom jij dit jaar met je vader naar Kasteel Amerongen voor vaderdag? Op zondag 16 juni staat het hele kasteel in het teken van vaders en baarden. Of jouw vader nu wel of geen baard heeft, neem hem mee en ontdek de verhalen van vaders op het kasteel.

We kunnen deze dag niet voorbij laten gaan zonder stil te staan bij deze bijzondere vader: Godard Adriaan van Reede. Dat blijkt wel aan de vele brieven die hij kreeg van zijn zoon toen hij in 1690 als diplomaat in Denemarken zat. De ruim duizend brieven die Godard van Reede-Ginkel aan zijn vader stuurde waren niet alleen gedetailleerde verslagen over de oorlogshandelingen die in Ierland plaatsvonden, maar ook zorgen over diens gezondheid en zaken die hij zijn moeder beter niet kon melden. Zijn vader liet tussen de regels door blijken dat hij liever teruggekeerd was naar zijn vaderland. En wist je dat Godard van Reede met zijn vrouw Ursula Philippota van Raesfelt maar liefst 14 kinderen kreeg?

Baardenspeurtocht

Op vaderdag kun je samen met je vader een heuse Baardenspeurtocht door het kasteel doen. Heb jij de baard van Keizer op foto’s en schilderijen gezien? Statig, chique én verzorgd! Er hangen in Kasteel Amerongen een heleboel baarden. Weet jij ze allemaal te vinden? Loop door het huis en speur de muren af.

De baardenspeurtocht is af te halen bij Kasteelwinkel Annebetje.

Datum

16-06-2024

Tijd

11:00 - 17:00
Koop je tickets