Kasteelconcert: Le Nuove Musiche met muziektheater Tre Donne

Het vermaarde oude muziek gezelschap Le Nuove Musiche brengt een theatraal concert: Tre Donne.
Drie virtuoze sopranen bezingen de positie van de vrouw door de eeuwen heen, begeleid door klavecimbel en viola da gamba.

U kunt genieten van een theatraal concert waarin oude muziek en hedendaagse teksten samenkomen in een visueel kostuumspektakel, waarbij drie zangeressen, gebaseerd op drie eind 16e-eeuwse virtuoze zangeressen aan het hof van Ferrara, ruim 400 jaar muziekgeschiedenis herschrijven. Onder artistieke leiding van Krijn Koetsveld (muziek) en Kiki Jaski (regie) geven de sopranen Jennifer van der Hart, Wendy Roobol en Janneke Stoute een stem aan die vrouwen: de Tre Donne di Ferrara.

Met muziek van onder meer Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en met speciaal voor deze productie geschreven nieuw werk van Stijn van der Loo.

 

 

Musici:

Jennifer van der Hart
Wendy Roobol
Janneke Stoute
Sopranen

Cassandra Luckhart
Viola da Gamba

Krijn Koetsveld
Klavecimbel

Kaarten:

Volwassenen: 25 euro
Vrienden Kasteel Amerongen: 22,50 euro
Kinderen tot 18 jaar: 2,50 euro

Vragen over de kaartverkoop? mail naar: concerten@kasteelamerongen.nl

NB: Kaartverkoop start 21 april 2024.

Locatie: Het concert vindt plaats op de Bovengalerij van het Kasteel, een prachtige ruimte met goede akoestiek Er wordt gebruik gemaakt van de historische instrumenten van het Kasteel: een Erard vleugel uit 1880 en een klavecimbel uit 1775. De concertruimte is niet rolstoeltoegankelijk, slechts bereikbaar via trappen. Het Kasteel wordt summier verwarmd, in het voor- en najaar kan het fris zijn. Pas uw kleding daarop aan.

Adres: Drostestraat 20

 

 

 

Datum

12-10-2024

Tijd

Inloop vanaf 19.30 uur
20:00
Galerij Kasteel Amerongen

Locatie

Galerij Kasteel Amerongen

Organisator

Vriendenkring Kasteel Amerongen
Bestel concertkaarten