Maand van de Geschiedenis

De hele maand oktober is het de Maand van de Geschiedenis. Samen met honderden culturele organisaties, boekhandels, bibliotheken en programmamakers wordt in deze maand geschiedenis onder de aandacht gebracht.

Thema Eureka!

Vinding, vernieuwing en vooruitgang begint bij nieuwsgierige geesten. Innovatie is van alle tijden. De Maand van de Geschiedenis staat dan ook in het teken van de alfa’s en de bèta’s, de boekenwurmen en de avonturiers die gedreven door onbegrensde nieuwsgierigheid de wetenschap en de wereld vooruit helpen. Da Vinci, Spinoza, Einstein: sommigen worden wereldberoemd. Velen blijven onbekend. Van cassette tot chipmachine en van deltawerken tot microscoop. De wetenschap biedt oplossingen en hoop, maar ligt ook onder vuur.

Expositie

Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), Kasteel Amerongen en het Waterliniemuseum organiseren in samenwerking met FAAM een expositie waarin kunst en wetenschap samenkomen en elkaar versterken. In dit project dagen we jong talent uit om te ontdekken en verbeelden. Jonge Utrechtse makers en onderzoekers laten hun nieuwsgierigheid de vrije loop op de drie locaties. Drie onderzoekers doen onderzoek op en naar één van de locaties. Door welk verhaal over Kasteel Amerongen worden zij bijvoorbeeld gegrepen? De ervaringen worden gedeeld met de makers waarna nieuw werk wordt ontwikkeld over de gedane ontdekkingen. Samen geven zij de expositie vorm. De hele maand oktober is het resultaat te bewonderen op de diverse locaties.

Datum

01 - 31-10-2023
Verlopen!