11 mei 2018

Kom dat zien: Oldtimers op Kasteel Amerongen

Vrijdag 11 mei 2018 zijn er van 12.30u tot en met 15.30u prachtige oldtimers geparkeerd op het kasteelterrein van Kasteel Amerongen. Deze oldtimerclub uit Doorn maakt een rit door de omgeving en heeft een tussenstop op Kasteel Amerongen. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Als voorbode op: Help, de Keizer komt!

3 juni 2018 gaat het nieuwe themajaar Help, de Keizer komt! van start. 100 jaar geleden stond de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II op de stoep bij Kasteel Amerongen. De Eerste Wereldoorlog was ten einde. Wilhelm II kreeg op verzoek van de Nederlandse regering onderdak op Kasteel Amerongen bij Graaf van Aldenburg Bentinck. Plotseling was het dorpje Amerongen wereldnieuws. Het dagelijks leven op Kasteel Amerongen werd namelijk in hoge mate bepaald door de aanwezigheid van de keizer. Het dorp en het kasteel stonden op zijn kop.

Keizer Wilhelm II had zelf een Mercedes-Benz NüRBURG 500, een auto uit dezelfde tijd als de oldtimers uit Doorn. Daarom vindt Kasteel Amerongen het extra leuk om deze club te verwelkomen als voorbode op Help, de Keizer komt!

Meer informatie

  • Datum: vrijdag 11 mei 2018
  • Tijdstip: de auto's zullen circa 12.30u aankomen en om 15.30u weer vertrekken
  • Entree: u kunt de auto's bekijken als u in het bezit bent van een tuinticket of rondleidingticket. Museumkaart is uiteraard geldig.
Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda