13 May 2017

De Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest biedt elk seizoen plaats aan enkele jonge, zeer getalenteerde musici, die deelnemen aan producties terwijl ze worden begeleid door leden van het orkest. Samen met orkestleden spelen ze kamermuziekconcerten op diverse locaties. Daarnaast volgen zij lessen, workshops en trainingen.
Het is vanzelfsprekend zeer eervol en belangrijk voor hun verdere carrière om een jaar academist van het KCO te mogen zijn. De afgelopen jaren speelden de academisten, veelal versterkt met musici uit het Concertgebouworkest, een of enkele malen op kasteel Amerongen.
Ook voor het seizoen 2016/2017 zijn zeven academisten geselecteerd. Twee violisten, een altviolist, een cellist en een contrabassist en daarnaast een fluitist en een klarinettist.
Zij komen op zaterdag 13 mei naar kasteel Amerongen. Het repertoire moet zich in de komende periode nog vormen; daarover verschijnt t.z.t. de exacte informatie op onze website. Het zal - hoe dan ook -wederom een muzikale belevenis worden, die u niet mag missen.

Toegangprijs € 20,- . Vrienden van Kasteel Amerongen betalen € 17,50
Prijzen zijn incl. een drankje in de pauze

Naar de agenda