Kasteel Amerongen in Winterslaap

4 januari t/m 31 maart 2018

Ervaar Kasteel Amerongen in winterslaap! De luiken gaan dicht en de stoelen, tafels en beelden worden afgedekt met lakens. Kasteel Amerongen was oorspronkelijk een zomerverblijf. In de winter was er nauwelijks bewoning. De familie vertrok naar de stad. De bediendes waren echter in de winter druk bezig met het onderhouden van het Huys. De kamers werden extra schoongemaakt, de zolder werd opgeruimd, de collectie verzorgd en het koper gepoetst. Alles moest weer netjes zijn als de familie in de zomer weer terugkeerde.

Kasteel Amerongen geeft u de unieke gelegenheid om het Huys in de winter te bezoeken. Het Huys laat zich nu van een heel andere kant zien. Het afdekken van de collectie is een passend moment om u het verhaal over het behoud en beheer van het historisch interieur te vertellen. Het biedt u ook een uitgelezen kans om een kijkje achter de schermen te nemen door via de diensttrappen de zolder te bezoeken. Winterse verhalen voeren de boventoon in deze bijzondere themarondleiding.

Het kasteel is donderdag t/m zondag geopend van 11.00u tot 16.00u. De eerste rondleiding begint om 12.00u en de laatste om 15.00u. Maximaal 12 personen per rondleiding.