Bereikbaarheid en route

Hoe kom je bij Kasteel Amerongen?

Met de auto

Op het Margaretha Turnorplein tegenover het kasteel is beperkt parkeergelegenheid. We adviseren om je auto gratis te parkeren bij de Groene Entree (Burgwal). Vanaf hier is het 15 minuten wandelen naar het kasteel, waarbij je of langs de uiterwaarden wandelt of door het historische dorp Amerongen. Bekijk de wandelroutes hier.

Met de fiets

Er zijn geweldige fietsroutes naar Amerongen. Vanaf station Veenendaal-de Klomp en Veenendaal-West is het een prachtige fietstocht van ongeveer 40 minuten. Buiten het kasteelterrein is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen en twee laadpalen voor elektrische fietsen. 

Met het openbaar vervoer

Het kasteel is goed per bus bereikbaar. Neem bus 50 (Utrecht-Wageningen) en stap uit bij de halte Amerongen Dorp. Vanaf hier is het 7 minuten wandelen door het historische dorp naar het kasteel. Plan je reis met 9292ov.nl

Online kaartverkoop

Koop hier online entreekaarten om verzekerd te zijn van een bezoek aan Kasteel Amerongen.

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden

Toegangsprijzen

Honden

Alleen officieel gecertificeerde hulphonden mogen het terrein op. Huisdieren zijn niet toegestaan op het kasteelterrein.

Toegankelijkheid mensen met een beperking

Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor mensen met een beperking in verband met steile trappen en smalle deuren. De tuinen zijn toegankelijk met een rolstoel en rollator. De tuinen hebben fijne grindpaden en enkele trappen. Bij Kasteelwinkel Annebetje kun je een tuinkaartje kopen inclusief tuinfolder en plattegrond waarmee je op eigen gelegenheid de tuin kunt bezoeken. 

Nu te zien:

zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid

een fraay huys

Vanaf 4 juli 2023 zijn de fraaiste kamers van Kasteel Amerongen weer geopend. Tot en met 17 december kun je eindelijk de koningskamer komen bewonderen en is na lange tijd de bibliotheek weer open. 

Tijdens het thema Een fraay Huys: zuinigheid met vlijt, adellijke duurzaamheid, vertellen we verhalen over 350 jaar lang het zo mooi mogelijk maken, en vooral ook houden, van Kasteel Amerongen. De verhalen achter de vele mooie objecten schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zien we wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelde een belangrijke rol. 

Nu te zien:

Hoe was het om te wonen op Kasteel Amerongen?

Leven op HET landgoed

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elk uur een rondleiding door het kasteel. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel. Er staan gidsen in de zalen die je verhalen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden.
Let op: koop je kaarten vooraf online via onze website zodat je zeker weet dat er plek is.