Adres Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Route

Met de auto
Plan uw route via uw routeplanner of met Google Maps. Voer het adres in (Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen). Er is maar beperkt parkeergelegenheid voor de auto op het kasteelterrein van Kasteel Amerongen zelf (Margaretha Turnorlaan, Amerongen). Wij adviseren u daarom om uw auto te parkeren bij de Groene Entree (Burgwal, Amerongen). Vanaf de Groene Entree is het 10 minuten lopen naar het kasteel, maar dat is een prachtige wandeling door het historische dorp Amerongen. Zie onderstaande plattegrond.

Met de bus
Kasteel Amerongen is per bus bereikbaar. Neem Bus 50 (Utrecht - Wageningen) en stap uit bij de halte Amerongen, Dorp. Daarna is het nog 5 minuten lopen naar het kasteel.

Plan uw reis met 9292.nl.

Met de fiets
Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor de fiets bij Kasteel Amerongen. U dient uw fiets buiten het kasteelterein te parkeren op de daarvoor bestemde plekken. Fietsen zijn niet toegestaan op het kasteelterrein zelf.

Toegankelijkheid mindervaliden

Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor mindervaliden in verband met steile trappen en smalle deuren. De kasteeltuin en Restaurant Bentinck zijn wel toegankelijk. Houd rekening met modderige paden en grindpaden, assistentie hier en daar is aan te raden. Bij Kasteelwinkel Annebetje kunt u een tuinkaartje kopen waarbij u een tuinfolder ontvangt met informatie inclusief plattegrond zodat u op eigen gelegenheid de tuin kunt bezoeken.

Honden

Het kasteelterrein is niet toegankelijk voor honden. Hulphonden zijn daarentegen wel toegestaan.