Met een gezonde bodem en een uitgekiend vruchtwisselingschema verbouwt een enthousiaste groep vrijwilligers groenten in de moestuin. Schoffelen, wieden, zaaien, poten, leggen, rooien, plukken, oogsten zijn de meest voorkomende en soms intensieve werkzaamheden.

Het moestuinteam zet zich in om jou als nieuwe vrijwilliger wegwijs te maken bij alle voorkomende werkzaamheden: hoe zet je een zaaibed uit, wat is voorkiemen, hoe bestrijden we bladluis, wat is het verschil tussen stokbonen en stambonen.
De groente is biologisch geteeld en heerlijk van smaak. Een bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers van tuin en Huys voor een redelijk bedrag deze groenten kunnen kopen. De inkomsten worden gebruikt voor de aanschaf van zaden.
Het Bentinck restaurant, gelegen op het kasteelterrein, neemt ook groenten en kruiden af uit de moestuin. Een extra motivatie om er iets moois van te maken!

Er wordt op maandagmiddag en woensdagochtend gewerkt.
Jouw inzet en hulp zijn heel welkom!

aanmeldingsformulier