Kerst: beleef het op Kasteel Amerongen!

Kerst beleef je op Kasteel Amerongen

Kom de nostalgie proeven op Kasteel Amerongen! Van 16 december tot en met 30 december 2017 is het hele Huys gehuld in kerstsfeer. Het Huys zal prachtig versierd zijn met lichtjes, guirlandes en prachtig opgemaakte kerstbomen. Een rondleider zal u mooie verhalen vertellen over hoe de Amerongse adellijke heren en dames de kersttijd beleefden: gasten die op bezoek kwamen, sfeervolle feesten, prachtige kerstbomen en natuurlijk kerstcadeaus! De Engelen (de textielvrijwilligers) hebben zelfgemaakte kerstversieringen gemaakt die zo fijn zijn dat ze hun naam eer aandoen. Daarnaast wordt de waskeuken omgetoverd tot een levensgrote kijkdoos met een prachtig winters landschap. Het Huys zal uitgebreidere openingstijden hebben (ook in de avond) en er worden allerlei activiteiten en muziekevenementen georganiseerd om met u kerst te vieren!

Extra activiteiten

Het Huys is deze kerstperiode (16 december tot en met 30 december) dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur (eerste rondleiding start om 12.00 uur, laatste rondleiding start om 16.00 uur). Op 17, 24 en 26 december zijn er geen rondleidingen, maar is er een zaalgidsenopstelling. U kunt dan het kasteel op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo bewonderen. 16 en 22 december is het Huys ook 's avonds geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur. U kunt het Huys dan op eigen gelegenheid bezichtigen.

Op 17 december en 26 december zijn er ook leuke kinderactiviteiten. Uw kind kan op deze dagen kerstknutselen in de Bentinckkeuken en kan mee helpen met het optuigen van de kinderkerstboom. Er is dus van alles te beleven voor jong én oud!

Kerst is geen kerst zonder muziek. Muziek was voor de kasteelbewoners al een belangrijk onderdeel. Op 16, 17, 22, 24 en 26 december vormt de muziek een logisch en sfeer- bepalend onderdeel van de totale beleving op Kasteel Amerongen in kersttooi.Uiteenlopende ensembles zijn hiervoor uitgenodigd, onder andere het Andrieskerkkoor, Future Ladies, het Salvator Kinderkoor en het Kleinkoor Houten. Voorgaande jaren werd het zingen van kerstliederen rond het historische Bätzorgel aan het eind van de dag als een onverwacht hoogtepunt ervaren door de bezoekers die er veel plezier aan beleefden. Dit jaar zullen onder anderen de organisten Ad Verhage en Hans Wegen zorgen voor de muziekbegeleiding. De aanwezige koorzangers ondersteunen het geheel.

Meer informatie:

• Datum: 16 december 2017 tot en met 30 december 2017
• 31 december 2017 is het kasteel gesloten
• Openingstijden Huys: dinsdag tot en met zondag, 11.00 uur - 17.00 uur (eerste rondleiding start om 12.00 uur, laatste rondleiding start om 16.00 uur).
• Locatie: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen
• De reguliere entreeprijzen zijn van kracht:
Volwassenen € 12,00
Kinderen (5/18 jaar) € 6,-
Kinderen t/m 4 jaar gratis
Museumkaart gratis
• Voor de pers is er een speciale rondleiding georganiseerd (zie volgend blok)
• Voor een overzicht van alle activiteiten op Kasteel Amerongen klik hier.

Muziek, kerstversiering, sfeer, kinderactiviteiten: alles is aanwezig voor een onvergetelijke kerst!

Exclusief voor de pers:

uitnodiging vrijdag 15 december 2017

Het Huys is tijdens de kerstperiode extra fotogeniek! Kasteel Amerongen in kerstsfeer mag natuurlijk niet ontbreken in uw krant, tijdschrift, blog of website. Daarom nodigen wij u van harte uit voor de exclusieve rondleiding voor de pers op vrijdag 15 december 2017. Onder begeleiding van een gids hoort u kort het kerstverhaal van Kasteel Amerongen en aansluitend kunt u vrij foto's nemen.

Programma
10.00 Aanvang in het Onderhuys met koffie en thee
10.30 Korte introductie over het Huys en kerst in de linnenkamer
10.45 Start rondleiding door het Huys en fotoronde
11.30 Afsluiting met koffie en thee

Aanmelden
Geef u direct op door te mailen naar Willemijn van Hees (marketeer) via sales.marcom@kasteel-amerongen.nl. Gelieve in de mail te vermelden voor welk medium u komt en met hoeveel personen.

Een sfeerimpressie!
© Marc van Gerwen / eMveGe Photo

Een sfeerimpressie!
© Cees Keur