Samen met Titie (kleindochter van Margaretha Turnor) en Citroentje (het hondje van Margaretha) gaan kinderen op speurtocht door de expositie Goet en Bloet: strijdvaardige familie verliest kasteel in Rampjaar 1672.

Titie logeerde vaak in het kasteel met haar zusje en broertjes. Vroeger stond er een ander kasteel op deze plek, maar dat is verwoest door Franse soldaten. In het jaar 1672 werd Nederland namelijk aangevallen door het leger van de Franse koning Lodewijk XIV. In hoog tempo werd een groot deel van Nederland veroverd. Samen met haar oma en haar hondje Citroentje is Titie net op tijd gevlucht naar het veilige Den Haag.

Met het speurboekje in de hand ontdekken kinderen de spannende tijd waar Titie en Citroentje zich in bevonden. Door middels van weetjes, puzzels en vragen over het Rampjaar leren zij spelenderwijs meer over de expositie.

Praktische informatie

  • Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
  • Wanneer: tijdens de reguliere openingstijden van Kasteel Amerongen, tijdens de looptijd van de expositie Goet en Bloet.
  • Gratis af te halen bij de Kasteelwinkel/Ticketshop Annebetje tijdens openingstijden van het kasteel bij aanschaf van een entreekaart.
  • Geen begeleiding vanuit het kasteel.
  • Na afloop kun je op vertoon van het goede antwoord in Kasteelwinkel Annebetje een cadeautje ophalen.