Zondag 17 juni 2018

Het koffieconcert van de maand juni

Zondag 17 juni, 11.00u

Het koffieconcert van zondag 17 juni wordt verzorgd door Wytske Holtrop (cello) en Serika Saito (piano). Het belooft een prachtig concert te worden met onder andere werken van Schumann en Debussy.

Vanwege omstandigheden kan Edoardo Brotto 17 juni niet spelen. Pianiste Serika Saito neemt zijn plaats in.

Serika Saito (1992, Tokyo) begon met pianospelen toen zij vier jaar oud was. Zij heeft gestudeerd aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo en studeert momenteel aan het Haute École de Musique de Gèneve in de klas van Jean-Jacques Balet. In 2014 won zij een eerste prijs op het MUZA Kawasaki concours de soliste en soleerde zij met het Symphony Orchestra of Tokyo in het eerste pianoconcert van Tschaikovsky. Serika gaf recitals zowel solo als in kamermuziekverband in Japan, België en Zwitserland. In 2017 was zij uitgenodigd om concerten te geven tijdens het International Music Festival in Cancun, Mexico.

Wytske Holtrop (1994) speelt cello sinds haar zesde jaar. Haar Bachelor behaalde zij in 2016 cum laude aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Sinds september 2016 studeert zij aan het Haute École de Musique in Genève bij François Guye. Wytske speelde als solist met verschillende orkest en in Nederland. Meerdere malen was zij prijswinnaar bij Stichting Jong Muziektalent Nederland (2007 en 2011) en het Prinses Christina Concours (2010). Met het strijkkwartet Farfalle was zij in 2011 winnaar van het kamermuziekconcours tijdens het International Youth Festival in Aberdeen (Schotland) en in 2012 won het strijkkwartet Farfalle de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours in Enschede. Wytske bespeelt een cello van Tanquy Fraval, Brussel, gebouwd in 2011. Ze heeft een strijkstok van C. Jochen Schmidt uit Dresden uit de collectie van het Nationaal Instrumenten Fonds in bruikleen

Programma

R. Schumann - Fantasiestücke op. 73
Zart und mit ausdruck
Leicht, lebhaft
Rasch und mit Feuer

C. Debussy - Sonate in d mineur L135
Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé, léger et nerveux

D. Shostakovich - Sonate op. 40
Allegro non troppo, Largo
Allegro
Largo

Meer informatie

  • Datum: Zondag 17 juni 2018
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Start concert om 11.00u
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina

---------------------


Terug naar de agenda