Zondag 16 september 2018

Het Odeon kwartet

zondag 16 september, 11.00u

Twee van de leden van dit kwartet, Joost de Jong (altviool) en Kees Melief (cello), leerden elkaar kennen in het Nederlands Studentenorkest. Naast hun medische studie speelden zij veel kamermuziek en maakten, als lid van het Amsterdams Studenten Ensemble, concertreizen door de VS. Zij zijn verknocht aan het strijkkwartet en zijn blijven samenspelen in kwartetten met diverse anderen. Sinds ruim 10 jaar is dat met de violiste Else van Ommen. Met de primarius, Rami Koch speelden zij in de tachtiger jaren een tijdlang samen en gaven toen een concert in het Odeon-theater in Amsterdam, de oudste concertzaal van Nederland en naamgever van dit kwartet. Rami Koch maakte 25 jaar deel uit van een professioneel kwartet, het Raphael Kwartet, dat nationaal en internationaal carrière maakte en veel kwartetten op CD opnam. Nu is hij teruggekeerd naar zijn muziekvrienden van weleer. Het Odeon kwartet heeft in deze regio enige bekendheid door concerten in het kerkje van Cothen. Het speelt op het Kasteel een aantal hoogtepunten uit de kwartetliteratuur.

Programma:

Strijkkwartet no. 3
J.C. de Arriaga

Allegro
Pastorale
Menuetto
Presto agitato

Strijkkwartet K.V. 428
W.A. Mozart

Allegro non troppo
Andante con moto
Menuetto: allegro
Allegro vivace

Meer informatie

  • Datum: Zondag 16 september
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Start concert om 11.00u
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina

--------------------
Ervaart u problemen met de online bestelling? Wellicht heeft u dan een verouderde versie van Internet Explorer. U kunt eenvoudig online FireFox installeren. Firefox is gratis te downloaden en installeren is zeer eenvoudig. Blijft het probleem zich voor doen? U kunt dan uw bestelproblemen mailen naar sales.marcom@kasteel-amerongen.nl, dan gaan wij kijken wat we er aan kunnen doen. Let op: u kunt deze mail niet gebruiken om uw reservering per mail bekend te maken. Reserveren kan alleen online


Terug naar de agenda