Zaterdag 22 september 2018

Kees Hülsmann (viool) & Marian Bolt (piano)

Zaterdagavond 22 september 2018, aanvang 20.00 uur

Op zaterdag 22 september 2018 is er een prachtig avondconcert van Kees Hülsmann (viool) en Marian Bolt (piano). Zij spelen werken van Kreisler, Beethoven en Francoeur. Het concert is op de Galerij van Kasteel Amerongen en begint om 20.00u. Toegangsprijs voor volwassenen is € 20,00. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

Kees Hülsmann
Kees Hülsmann staat bekend als een der Nederlandse topviolisten. Hij gaf in talloze landen concerten als solist, was daarnaast ook bekend als speler van kamermuziek en was vele jaren concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij maakte meerdere CD-opnamen.

De laatste jaren houdt hij zich onder meer bezig met het vertolken van de werken van de fameuze violist en componist Fritz Kreisler. Deze vaak korte stukken ademen de sfeer van componisten uit de 18e eeuw en van de sfeer van de Weense cafés aan het eind van de 19e eeuw. Deze composities zijn juweeltjes, waarvan Liebesleid, Liebesfreud en Schön Rosmarin nog vaak gespeeld worden. Kees Hülsmann nam samen met zijn duopartner, de pianiste Marian Bolt een CD op van het volledige werk van Kreisler.

Marian Bolt
Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude van den Eijnden in Brussel. Marian Bolt gaf concerten in 17 landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende partners en ensembles. Sinds 1982, benoemd al tijdens haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor correpetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dat vak in het conservatoriumonderwijs.

Programma

Fritz Kreisler
Tempo di Minuetto in de stijl van Pugnani
Allegretto in de stijl van Boccherini
Rondino op een thema van Beethoven

Ludwig van Beethoven
Sonate 10 in G
Allegretto moderato-Adagio-Scherzo-Poco allegretto

Pauze

François Francoeur
Sonate in g
Lentement-Courante-Allemande-Sarabande-Rondeau

Fritz Kreisler
Sicilienne & Rigaudon in de stijl van Francoeur
Viennese Rhapsodic Fantasietta
Caprice Viennois

Poldini/Kreisler
Dancing Doll

Fritz Kreisler
Preghiera in de stijl van Martini
Tambourin Chinois

Meer informatie

  • Datum: Zaterdag 22 september 2018
  • Tijdstip: aanvang concert 20.00u. Het Huys is al open vanaf 19.30u.
  • Waar: op de galerij van Kasteel Amerongen
  • Tickets: Volwassene € 20,00. Kind tot en met 18 jaar gratis. Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 17,50
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen

--------------------
Ervaart u problemen met de online bestelling? Wellicht heeft u dan een verouderde versie van Internet Explorer. U kunt eenvoudig online FireFox installeren. Firefox is gratis te downloaden en installeren is zeer eenvoudig. Blijft het probleem zich voor doen? U kunt dan uw bestelproblemen mailen naar sales.marcom@kasteel-amerongen.nl, dan gaan wij kijken wat we er aan kunnen doen. Let op: u kunt deze mail niet gebruiken om uw reservering per mail bekend te maken. Reserveren kan alleen online


Terug naar de agenda