Vrijdag 13 november 2020

Kasteel Amerongen is de komende twee weken dicht. Dat geeft ons mooi de kans om de Instagramrondleidingen weer in ere te herstellen. Komende vrijdag op 13 november om 11.30 nemen Waronne en Annemiek u mee door het kasteel om de sporen te bekijken van de bouwgeschiedenis. Nadat de Fransen in 1673 het kasteel verwoestten bouwt Margaretha Turnor het weer op: als een feniks die uit de as herrijst. Aan de hand van de brieven van Margaretha komen we heel veel te weten over de wederopbouw.

Instagram
Om mee te doen is het noodzakelijk om een instagramaccount te hebben. Kasteel Amerongen kunt u hier volgen. Deze instagramrondleidingen zullen wij wekelijks verzorgen zolang de coronasluiting duurt.

Mijn heer en liefste hartje
De brieven van Margaretha Turnor zijn gebundeld in het boekje 'Mijn heer en liefste hartje', u kunt het kopen via onze webwinkel.

Als de heer van huys is, dan schrijft zijn vrouw twee keer per week een brief. Godard Ariaan Reede (1621-1691) is diplomaat en hij krijgt de brieven van zijn vrouw Margaretha Turnor (1613-1700). Elke brief begint met “Mijn Heer en Lieste Hartge” en eindigt met “uw edelgetrouwe wijf”. In haar brieven beschrijft Margaretha het leven in 17e eeuw: de familie, de dorpsgenoten, het weer, het landgoed, de politieke staat van het land, het komt allemaal voorbij. Dave Pezarro verzamelde de fragmenten die een mooi inkijkje geven in het leven van Godard Adriaan en Margaretha.


Terug naar de agenda