Zaterdag 15 december 2018 t/m Zondag 6 januari 2019

Stap terug in de tijd tijdens Keizerlijke Kerst op Kasteel Amerongen! Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de Duitse Keizer Wilhelm II aankwam op Kasteel Amerongen en tijdens zijn verblijf maakte hij Kerst mee op het kasteel. Deze sfeervolle tijd werd ook toen gevierd en u kunt dit jaar ervaren hoe dat was! Beleef Kerst zoals dat rond 1918 plaatsvond op Kasteel Amerongen in het fraai versierde Huys en met verschillende kerstactiviteiten.

Kerst à la 1918

Alleen dit jaar kunt u genieten van vroeg twintigste-eeuwse kerstversiering in het Huys. Deze historische Kerst is met passie gereconstrueerd: op de Galerij wordt de geliefde kerstboom van een foto van rond 1918 weer tot leven gewekt. Het is net alsof de graaf op elk moment kan terug komen van zijn winterwandeling uit de versierde kasteeltuin. In de Grote Salon krijgt u een kijkje in een gezellige familiebijeenkomst tijdens de romantische Kerstdagen en de Gobelinkamer is ingericht als kinderkamer van weleer. De bekende textiel-Engelen van Kasteel Amerongen maken een kerstboom met materialen die zij gebruiken voor het conserveren van textiel. De waskeuken in het onderhuys is omgetoverd tot een wintersprookjesbos voor kinderen. In dit wonderlijke land van Koning Winter is iets spannends aan de hand. Wat willen de muizen je daar allemaal vertellen? Op Tweede Kerstdag kunnen kinderen zelf aan de slag in de Oranjerie om hun eigen wonderland te maken.

Verschillende kerstactiviteiten

Op verschillende zondagen en Tweede Kerstdag wordt de kerststemming vergroot door live kerstmuziek in het kasteel. Diverse koren, duo’s en zangeressen zullen het Huys vullen met prachtige klanken. Zing zelf kerstliederen mee met het historische orgel dat aan het eind van de dag bespeeld wordt. Voor de kinderen zijn er op Tweede Kerstdag extra kinderactiviteiten in de Oranjerie. Er is dus genoeg te beleven en te doen voor jong en oud!

Voor de complete kerstagenda kunt hier terecht. Keizerlijke Kerst is van 15 december 2018 tot en met 6 januari 2019. Tijdens de Keizerlijke Kerst zijn de reguliere entreeprijzen zijn van kracht. Kom het ervaren!

Openingstijden

Voor de actuele openingstijden kunt u hier terecht.


Terug naar de agenda