Maandag 10 juni 2019

De Dag van het Kasteel: Over de Grens

Op tweede Pinksterdag, 10 juni 2019, is de 12e editie van Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. Kasteel Amerongen doet natuurlijk ook weer mee! Het Huys is geopend met een zaalgidsenopstelling en er zijn concerten, er is een kinderactiviteit en een cream tea! Let op: de reguliere entreeprijzen zijn van kracht. Klik hier om de toegangsprijzen te zien.

Bezoek het Huys

12.00 tot 17.00 uur | @ het kasteel
U kunt deze dag het kasteel bezoeken. Er zijn geen rondleidingen, maar er zijn zaalgidsen. U kunt dus op eigen gelegenheid het Huys bezichtigen. In elke kamer staan er zaalgidsen die u de geschiedenis van het Huys kunnen vertellen. De reguliere entreeprijzen zijn van kracht.

Kinderactiviteit

13.30 tot 15.30 uur | @ kinderhuisje
Van 13.30 tot 15.30 kunnen kinderen cupcakes versieren in het kinderhuisje in de kasteeltuin. Dit kost € 1,- per kind.

Cream Tea

12.00 tot 16.00 uur | @ de tent in de kasteeltuin
Exclusief vandaag krijgt u de mogelijkheid om met een prachtig uitzicht op Kasteel Amerongen heerlijk te genieten van een pot thee of koffie met drie zoete gebakjes (prijs € 7,50). De volledige opbrengsten van deze Cream Tea zijn voor restauratie werkzaamheden van onze bijzondere tuinbankjes. U geniet dus van een heerlijk drankje en zoetwaar, terwijl u meteen een goed doel steunt! Contant betalen en pinnen is mogelijk.

Hulp gezocht! Wij zijn op zoek naar taartenbakkers voor deze actie. Klik hier.

Muziek

Om 13.30 uur en 15.00 uur | @ Oranjerie
Op De Dag van het Kasteel is er twee maal een concert in de Oranjerie, namelijk om 13.30 uur en 15.00 uur. Het programma is als volgt:

Programma
Jean-Pierre Duport 1741-1818 (broer van Jean-Louis Duport)
Sonata op.III n.1 in D major
Jean-Louis Duport 1749-1819
Duo n.2 in D minor
Duo n.3 in G major
Jean-Baptiste Bréval 1752-1823
Uit 6 Cello Duos, Op.2
Bij de muziek zit een voordracht verweven over de Franse revolutie; met principes als Liberté , Egalité, Fraternité en de Verlichting.

Musici
Het Cello Duo: Two of a Kind. Bestaande uit Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers. 2016 is het jaar waarin Sebastiaan van der Bergh en Hanne Steffers afstuderenden en als duo cello een uitdagend en vernieuwend repertoire gingen samenstellen en instuderen. Het moest een programma zijn waarin nieuwe(re) composities en componisten naast de werken van oude meesters werden gehoord om het publiek kennis te laten maken met de grotere wereld van muziek. Zo kwamen o.a. Bach, Telemann en Offenbach naast Gliére, Britten en Kodaly te staan. Met dit format gespeeld door een niet veel voorkomende ensemble bezetting, 2 cello ‘s, kwamen de eerste concerten binnen via Podium Klassiek. Van daaruit bleef het duo zich vernieuwen en verbreden en bereiken zij een steeds groter publiek. Nu worden ze in verschillend concert reeksen geprogrammeerd zoals in de huiskamermuziek Marathon te Roden, Festival Veenhuizen, Museum de buitenplaats Eelde en zijn ze dit jaar in de concertreeks in Brielle weer te horen.”
De voordracht over de Franse revolutie bij de muziek zal worden verzorgd door Otto Lussenburg.

Kaartverkoop
Via Dag van het Kasteel (klik hier) of voor de deur via Kasteel Amerongen.


Terug naar de agenda