Zaterdag 28 september 2019

Kom op de koffie op Kasteel Amerongen!

Kasteel Amerongen is blij met zijn dorpsgenoten en vindt het leuk als elke Ameronger het kasteel kent. Daarom nodigen we al onze Amerongse buren uit om op de koffie te komen op burendag zaterdag 28 september a.s.! Op deze dag is Kasteel Amerongen gratis te bezoeken voor iedereen die in Amerongen woont. Is uw postcode 3958? Wees dan van harte welkom, de koffie staat klaar!

Op vertoon van uw gratis toegangsbewijs kunt u op zaterdag 28 september Kasteel Amerongen bezoeken en krijgt u in de Oranjerie een kop koffie of thee aangeboden door restaurant Bentinck.

Gratis toegang verkrijgen

U krijgt alleen gratis toegang als u vooraf een toegangskaartje heeft gehaald bij Kasteelwinkel Annebetje/VVV. Van 1 september tot en met 22 september kunt u bij Kasteelwinkel Annebetje (geopend di-zo, 11.30-16.30 uur) per adres maximaal 6 gratis toegangskaarten halen bij vermelding uw postcode en huisnummer.

Het kasteel en de kasteeltuin zijn 28 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Deftige Dieren

Op dit moment is de tentoonstelling Deftige Dieren te zien. Tijdens dit nieuwe thema staan de honden, paarden, poezen en alle andere dieren die ooit op het kasteel woonden centraal. Welke dieren leefden er op en om het fraaie Kasteel Amerongen en hoe gingen de adellijke bewoners daarmee om? Dat en meer ontdekt u tijdens Deftige Dieren. De rondleiding geeft een verrassend inkijkje in het dierenleven op het adellijk Huys vanaf de 17de eeuw. U maakt kennis met de huisdieren van de graven en gravinnen Van Reede en Van Aldenburg Bentinck en u leert alles over adellijke voorrechten en tradities, zoals de jacht en het houden van duiven en konijnen. Zelfs de beestjes die een dagelijkse plaag vormden voor de bewoners (en het huidige museum), zoals muizen, vlooien en luizen worden niet overgeslagen.

Burendag in Nederland

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


Terug naar de agenda