Zondag 15 juli 2018

Broederschap van de Sangers

Zondag 15 juli 2018, aanvang 11.00 uur

De oudst bekende geschreven bron ’een oprichtingsboek’ van de Broederschap van de Sangers uit Mook stamt uit 1743. In 1788 was de broederschap bijna te ziele, maar uiteindelijk werd een gestage neergang van het aantal leden omgezet in een opwaartse richting. De hemelse Sangers werd een hemelse beloning in het vooruitzicht gesteld. En kennelijk werkt die belofte nog steeds, want de broederschap van de Sangers uit Mook is een, momenteel, uit 19 leden bestaand Gregoriaans koor, dat de eucharistievieringen in de parochiekerk van Sint Antonius Abt te Mook opluistert. De huidige dirigent, Wil Wijers, staat al sinds 1979 voor het koor. Een aantal keren per jaar met Kerstmis, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren worden tijdens de eucharistievieringen de gezangen samen ten gehore gebracht met het dameskoor ‘Con Amore’ uit Mook.

Regelmatig worden gregoriaanse gastoptredens verzorgd tijdens eucharistievieringen in parochies in de buurt van Mook. In 2001 was de Broederschap al eens in de Kerk der Friezen te Rome.Het motto van het koor luidt: “Qui bene cantat, bis orat’’ ofwel vrij vertaald “Goede muziek brengen is eigenlijk dubbel bidden”.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 15 juli 2018
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Start concert om 11.00u
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina

--------------------
Ervaart u problemen met de online bestelling? Wellicht heeft u dan een verouderde versie van Internet Explorer. U kunt eenvoudig online FireFox installeren. Firefox is gratis te downloaden en installeren is zeer eenvoudig. Blijft het probleem zich voor doen? Neem dan contact op met Leisure King via info@leisureking.eu of T: (+31)88-730 7676. Zij kunnen u verder helpen met de online bestelling.


Terug naar de agenda