Zaterdag 22 juni 2019

Foto credits: Marco Borggreve

Een avondconcert met Raoul Steffani

Op zaterdag 22 juni zal Raoul Steffani (zang) samen met de pianist Daan Boertien optreden op de Galerij van Kasteel Amerongen.

Raoul Steffani

De Nederlandse bariton Raoul Steffani heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij viel de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen: zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Eerder won hij de Elisabeth Evertsprijs, een tweejaarlijkse prijs voor een jong, Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau en diverse prijzen tijdens het Prinses Christina Concours, wat hem in staat stelde te debuteren in belangrijke concertzalen zoals Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Megaron Concert Hall in Athene, Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen.

Raoul heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. In die hoedanigheid werkt hij regelmatig samen met de Duitse liedspecialist Gerold Huber, met wie hij het najaar van 2018 zijn debuut-cd "Deep in a dream" gewijd aan Schumann, Grieg, Sibelius en Berg bij Challenge Records International heeft uitgebracht

Hij werkte met dirigenten als Vladimir Jurowsky, David Zinman, Sir Mark Elder, Sigiswald Kuijken, Ed Spanjaard, Anthony Hermus en Enrico Delamboye. Hij was te gast bij o.a. het Concertgebouw Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, philharmonie zuidnederland en komend seizoen bij het Orkest van het Oosten.

Programma

Raoul Steffani, bariton
Daan Boertien, piano

Het programma bestaat uit liederen van Jean Sibelius en Alban Berg. Na de pauze liederen van Edvard Grieg en Richrd Strauss. Teksten van de liederen met vertaling zijn beschikbaar tijdens het concert.

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1780. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zaterdag 22 juni
  • Tijdstip: Inloop vanaf 19.45. Het concert start stipt om 20.15 uur.
  • Entree: Volwassene € 17,50. Kind tot en met 18 jaar gratis. Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 15,00
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen


Terug naar de agenda