Zaterdag 26 mei 2018

Een prachtig avondconcert met Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. De vier gepassioneerde musici willen graag aan iedereen laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. Bezetting: Rosa Arnold (viool). Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello).

Zaterdag 26 mei 2018 speelt het kwartet een variatie op hun programma Spiegel. Met het wonderbaarlijke eerste kwartet van de Hongaarse Béla Bartók, het strijkkwartet in a kleine terts opus 13 van Mendelssohn, Weberns Zes Bagatellen en een reflectie op deze miniaturen door Componist des Vaderlands, Mayke Nas. De kwartetleden nemen u graag mee in de verschillende klankwerelden die deze componisten creëerden en zullen het ter plekke toelichten.

De onlangs verschenen gelijknamige cd heeft lovende recensies ontvangen:

NRC ****
“De Ragazze vangen de oude Beethoven in heldere lijnen en een slanke, maar kernachtige toon. (…) Hoor de rijk resonerende klank van [Mendelssohn’s] Adagio-inleiding, compleet met gloedvolle portato-snik in de eerste viool.” (4 sterren)

Leeuwarder Courant *****
“Spiegel is een aanrader, zowel door het spel als de combinatie van stukken.”
Opus Klassiek
“Het Ragazze Quartet, het behoort tot het beste wat wij in huis hebben. Laten we er vooral zuinig op zijn en blijven.”

Meer informatie

  • Datum: Zaterdag 26 mei 2018
  • Tijdstip: aanvang concert 20.00u
  • Waar: op de galerij van Kasteel Amerongen
  • Tickets: Volwassene € 20,00. Kind tot en met 18 jaar gratis. Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 17,50
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen


Terug naar de agenda