Kasteel Amerongen ontvangt een donatie van het Kickstart Cultuurfonds.

Kasteel Amerongen ontvangt een grote donatie van het Kickstart Cultuurfonds om het museum toekomstbestendig en coronaproof te kunnen blijven openstellen voor het publiek. Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiƫle ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.Geen permanent karakter
Kasteel Amerongen sloot dit jaar van 13 maart tot en met 31 mei de deuren als gevolg van de coronacrisis. Zodra bekend werd dat de musea weer open mochten per 1 juni is met man en macht gewerkt om dit verantwoord mogelijk te maken conform de eisen in het museumprotocol. Met veel improvisatie is het kasteel op 4 juni weer opengegaan. De huidige coronamaatregelen zijn ad hoc tot stand gekomen en hebben geen permanent karakter.

Toekomstbestendig en veilig
Om het kasteel de komende periode op verantwoorde wijze open te houden zijn structurelere maatregelen noodzakelijk waar Stichting Kasteel Amerongen zelf geen investeringsruimte voor heeft. Denk hierbij aan online kaartverkoop in plaats van kaartverkoop in de ticketshop, een ruimere winkel voor de kaartcontrole, afgelopen zomer moesten bezoekers buiten in de regen staan, maar ook het professionaliseren van de routing op het terrein en binnen in het kasteel. Dankzij de donatie van het Kickstart Cultuurfonds kan Kasteel Amerongen de bezoekerservaring maximaliseren op een toekomstbestendige en veilige manier.