Vanaf vandaag start Stichting Kasteel Amerongen crowdfunding om het Margaretha Turnorplein in ere te kunnen herstellen.

Vanaf vandaag start Stichting Kasteel Amerongen crowdfunding om het Margaretha Turnorplein in ere te kunnen herstellen. Vanochtend was de aftrap, samen met groep 7 van de Wilhelminaschool, zij gebruiken het plein dagelijks om op te spelen. Zij kregen, terwijl op de achtergrond archeologie onderzoek gedaan werd, coronaproof les over archeologie van gemeente-archeoloog Peter Weterings. Weterings: “Bij mij werd de interesse voor archeologie gewekt toen ik tien jaar was, met deze les hoop ik de kinderen ook te kunnen enthousiasmeren voor dit mooie beroep.” Ook de directeur van Kasteel Amerongen, Herman Sietsma, was aanwezig vanochtend. “Veel geschiedenis ligt in de bodem verborgen, het is goed te weten hoe het was en daarop verder te gaan!”

Iedereen doet mee!

Met de crowdfunding hoopt Stichting Kasteel Amerongen de laatste financiën te verkrijgen om het kasteelplein opnieuw in te richten. In totaal is er 1.4 miljoen euro nodig, de teller momenteel staat op 1.1 miljoen door bijdragen van het kasteel zelf, diverse fondsen en overheden. Particulieren kunnen 1.5m2 plein adopteren voor € 34,50 of zelf een donatie doen. Ook voor bedrijven is het mogelijk om te doneren. Meer informatie over de actie staat hier.

Het doel van Stichting Kasteel Amerongen is om weer een plein te realiseren voor iedereen. Een speelplein voor de Wilhelminaschool, een evenementenplein voor het dorp en een parkeerplaats voor bezoekers en omwonenden mét de allure en charme van een kasteelplein.