Themarondleidingen

Keizertour 
In het kader van de herdenking aan de Eerste Wereldoorlog, is er een speciale Keizertour ontwikkeld. U krijgt het bijzondere verhaal van het verblijf van keizer Wilhelm II op Kasteel Amerongen te horen en u maakt kennis met de collectiestukken die betrekking hebben op zijn verblijf. Het privé-appartement waar de abdicatie is getekend wordt speciaal voor de rondleiding opengesteld.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht bij de Ticketoffice van Kasteel Amerongen. 

Tuinbeleving voor groepen
4 Eeuwen tuingeschiedenis op Kasteel Amerongen
Op Kasteel Amerongen kunt u dit seizoen op boeiende wijze kennismaken met de tuin en haar geschiedenis. Dit tuinarrangement begint met een presentatie van unieke beelden van (ontwerpen van) de kasteeltuin. U maakt een historische reis vanaf de Middeleeuwen tot heden. U ontmoet daarbij ook de bewoners die daadwerkelijk grote veranderingen in de tuin hebben gerealiseerd.

De lezing duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats in de Linnenkamer van het Kasteel op de begane grond. Na afloop van de lezing, met dit prachtige verhaal nog vers in het geheugen, gaat u met een gids door de tuin.
Dit tuinarrangement kan worden geboekt op afspraak met minimaal 15 personen. 

Duur: ca. 1,5 uur 
Kosten:   € 8,- p.p. (met museumkaart € 5,-). Gids: € 35,-
Reserveren uiterlijk 2 weken vooraf per email:  rondleidingen@kasteel-amerongen.nl

Tuinrondleiding voor groepen
Een bezoek onder begeleiding door de kasteeltuin, waarbij de gids vertelt over de tuinhistorie, de beplanting en de manier waarop de tuin in de loop van de eeuwen door de bewoners is gebruikt.

Duur: ca. 1 uur 
Kosten tuinrondleiding:
Kosten € 4,- p.p. (museumkaart gratis). Gids: € 35,-
Reserveren uiterlijk 2 weken vooraf per email:  rondleidingen@kasteel-amerongen.nl


Themarondleidingen