Bereikbaarheid

Met openbaar vervoer: De dichtstbijzijnde NS-stations zijn Driebergen-Zeist,  Veenendaal en Rhenen.  Er vertrekken vanaf deze stations streekbussen naar Amerongen. Ook vanaf station Utrecht CS vertrekt een streekbus naar Amerongen.

Vanuit de richting Utrecht komt u in Amerongen met buslijn 50 (Utrecht - Wageningen busstation) of lijn 81 (Driebergen - Veenendaal).

Vanuit de richting Arnhem/Wageningen/Veenendaal komt u eveneens met lijn 50 of lijn 81 in Amerongen.

U dient uit te stappen bij de halte 'Amerongen Dorp'. Vanaf deze halte is het +/- 10 min. naar het Kasteel. U loopt naar de rotonde, en volgt  de Imminkstraat. Op de eerste kruising rechtdoor. (kruising met de Burg. Jhr. H.v.d. Boschstraat). Op de T-splitsing gaat u linksaf de Overstraat in. Doorlopen tot u aan de rechterkant bij het toegangshek van het grote voorplein van het Kasteel komt.

Dit plein oversteken naar de ingang van het Kasteel. 

Met de auto: Plan uw route via Google Maps

Op de Margaretha Turnorlaan vóór het Kasteel is beperkte mogelijkheid tot gratis parkeren. Bij een groot bezoekersaantal kan het voor komen dat dit parkeerterrein vol is. Wij verzoeken u om in een dergelijk geval uit te wijken naar andere parkeerplaatsen in het dorp. In de directe omgeving van het Kasteel zijn dat "De Hof"(bij de Andrieskerk) en het "Dorpshuisplein". Aan de oostzijde van Amerongen bevindt zich een grote parkeerplaats. (bij sportpark "De Burgwal") Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar het kasteel.

Wij verzoeken u dringend niet te parkeren langs de doorgaande (smalle) straten in de nabijheid van het Kasteel: Drostestraat, Nederstraat, Donkerstraat en de Kersweg. Dit om hulpdiensten en het overige doorgaande verkeer niet te hinderen.

Adres:                       

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen

Informatie:                

T 0343-563766 (ma t/m vr van 9:00-17:00 uur)
E info@kasteel-amerongen.nl


Bereikbaarheid
Het ís zoals het was. Gastvrij.