Restaurant Bentinck, een mondaine brasserie waar groenten uit eigen moestuin een belangrijke rol spelen!

De afgelopen maanden werd er flink verbouwd in de voormalige stallen van de historischeBuitenplaats Amerongen, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug.

Het resultaat is Restaurant Bentinck, een mondaine brasserie waar groenten uit eigen moestuin een belangrijke rol spelen.

Het is zeer zeker geen vegetarisch restaurant, benadrukt eigenaar Peter-Paul Swijnenburg. Wel geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Ook bordpresentaties, de informatie aan tafel over producten en tafelbereidingen zijn voor Bentinck van belang.

De zaak heeft plaats voor circa 90 gasten en er zijn ruimten voor private dining. Op de vide is een chefstable voor 20 personen die spectaculair uitzicht biedt op de keuken.

Stal: De stijl van Restaurant Bentinck is eigentijds, met behoud van historische elementen. Het pand heeft één van de meest authentiek bewaarde stalinrichtingen van Nederland. Dit maakte de inbouw van het restaurant uitdagend. Overzal zijn verhoogde vloeren aangelegd voor leidingwerk en vloerverwarming voor extra comfort. De afzuiginstallatie van de keuken komt uit in de voormalige duiventillen.

Er is veel gebruikgemaakt van warme materialen, leer en hout. Leuke elementen in het restaurant zijn de details met vloerdoorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kenmerkend is het vilten wandtapijt van Claudy Jongstra, speciaal voor de stallen gemaakt.

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.

Geopend vanaf 15 februari 2017. Kik hier voor meer informatie.


Nieuw : Restaurant Bentinck
Het ís zoals het was. Met een prima keuken.