Backstairs? Neem een kijkje achter de Schermen.

31 maart 2017

Winteropenstelling Kasteel Amerongen Backstairs ?

Van donderdag 12 januari 2017 tot en met vrijdag 31 maart 2017 laat Kasteel Amerongen zich van haar winterse kant zien.  In deze periode zijn Kasteel en tuin in winterslaap en kan de bezoeker het Huys zien, zoals "het  is zoals het was" wanneer de familie vertrok naar haar winterresidentie.

Zomerresidentie :  Het Kasteel was oorspronkelijk een zomerresidentie. Dat betekent dat er in de winter geen bewoning op het kasteel was. De kunstcollectie en meubels werden afgedekt met lakens, de beelden in de tuin werden in doeken gehuld en de familie vertrok naar de stad.

Behoud en beheer : Ook vandaag de dag houden het Huys en de tuin een winterslaap. Juist het afdekken van de collectie en de meubels is een mooie aanleiding om aspecten op het gebied van behoud en beheer van een historisch interieur en de tuin, door middel van een rondleiding, toe te lichten. Onze rondleiders vertellen u hoe de bewoners door de eeuwen heen de wintermaanden doorbrachten.

Achter de schermen : Tijdens de rondleidingen maken we gebruik van de personeelstrappen en bezoeken de zolder, zodat u een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Ook worden in deze periode onderwerpen, zoals de ijskelder, het functioneren van kachels en rookkanalen en bijzondere winterse verhalen onder de aandacht gebracht.

Kortom, een winters bezoek aan Kasteel Amerongen, is een bijzondere ervaring. Beleef het Kasteel op geheel nieuwe wijze tijdens de winterse rust!

 

Plan hier uw bezoek aan de hand van de openingstijden (laagseizoen).

online kaartverkoop

Het Kasteel in winterslaap 12 januari t/m 31 maart 2017
Het ís zoals het was. Vol geheimen.